Giro Agilis MIPS - Road Bike Helmet

DKK 899,00

Giro Agilis MIPS - Road Bike Helmet
Agilis MIPS® -hjelmen er det rette valg for den cykelrytter, der leder efter et luftigt design kombineret med en lidt dybere beskyttelse og en fri bevægelighed til  mulige ydelsespræstationer rettet mod både cykling på vej og på cykling på forskellige underlag.
Når du er på cyklen, giver Agilis MIPS® en sporty, letvægts stil med komfortable muligheder, der virker - herunder 32 udluftnings ventilhuller, velsiddende antimikrobiel polstring og ... den veldokumenterede MIPS beskyttelse, der sikrer dig fantastisk mod hovedlæsioner ved evt. styrt.

Varespecifikationer.

Udenpå ligner en MIPS cykelhjelm alle andre hjelme, men inde i hjelmen er der tilføjet et særligt lavfriktionslag, der adskiller den indre og ydre cykelhjelm. Det betyder, at en hjelm med MIPS kan bevæge sig uafhængigt af hovedet i tilfælde af stød fra skrå vinkler. Skulle du være så uheldig at vælte og slå hovedet, så sørger MIPS systemet for, at kraften fra slaget bliver afledt. På traditionelle cykelhjelme bliver slaget ikke afledt nær så godt, og hovedet modtager derfor al friktionskraften direkte. Med andre ord, så reducerer MIPS teknologien risikoen for hjernerystelser og hjerneskader betragteligt. Faktisk øger en MIPS-cykelhjelm din sikkerhed med op til 30 procent, hvis du styrter og slår hovedet, sammenlignet med en almindelig cykelhjelm.Med andre ord, så reducerer MIPS teknologien risikoen for hjernerystelser og hjerneskader betragteligt. Faktisk øger en MIPS-cykelhjelm din sikkerhed med op til 30 procent, hvis du styrter og slår hovedet, sammenlignet med en almindelig cykelhjelm.
Med andre ord, så reducerer MIPS teknologien risikoen for hjernerystelser og hjerneskader betragteligt. Faktisk øger en MIPS-cykelhjelm din sikkerhed med op til 30 procent, hvis du styrter og slår hovedet, sammenlignet med en almindelig cykelhjelm.
Modsat den traditionelle cykelhjelm, er MIPS-hjelmene designet til at beskytte hovedet mod slag fra alle vikler. Det skyldes, at det specielle lavfriktionslag gør det muligt for hovedet at bevæge sig 10-15 mm i alle retninger. Det er også her navnet Multi-directional Impact Protection System (MIPS) kommer fra.
Teknologien blev grundlagt i Sverige i 1996 af fem specialister indenfor neurovidenskab og biomekanik. Eksperterne konkluderede, at måden man testede cykelhjelmene var helt forkert. Dengang testede man cykelhjelme ved at man tabte en dukke fra en krog, så den faldt mere eller mindre lodret ned på hovedet. På baggrund af de resultater, som man fik fra testen, optimerede man så cykelhjelmene til at beskytte hovedet fra lineær bevægelse (altså et direkte stød mod jorden). Hvilket næsten aldrig er måden, hvorpå man slår hoved, når man vælter på cykel.